Hoe moet ik eikenhout behandelen voor buiten? 

Eikenhouten bijgebouwen winnen de afgelopen jaren enorm aan populariteit. Dit komt omdat het ambacht, traditie en luxe uitstraalt. Hoe je een eikenhouten bijgebouw het best kunt onderhouden lees je in deze blog. 

Goed nieuws! Hoe ouder uw eikenhouten bijgebouw wordt, hoe mooier hij wordt. De kleur veranderd van licht naar grijs en dat geeft het een heel prachtige rustieke uitstraling. Je hoeft het vrijwel niet te behandelen. Dit komt omdat het een hardhout is. Wat je wel zou kunnen doen is een keer per jaar een olielaagje aanbrengen om het eikenhout vocht af te laten stoten. 

Looizuur
Eikenbomen worden tot planken verzaagd voordat ze uitgedroogd zijn. Ze zijn dus nog nat bij het verzagen. Hierdoor is er looizuur in het hout aanwezig. Dit looizuur kan zorgen voor bruin-grijze strepen op het hout. Na een tijdje (3 maanden) zal dit langzaamaan vervagen. Hier hoeft u niets aan te doen. 

Kortom: onderhoud plegen hoeft niet. Maar mocht u er toch iets aan willen doen dan kunt u een olie toepassen. 

Denkt u erover om een eikenhouten bijgebouw te plaatsen om meer comfort rondom uw huis te ervaren? Dit kan zijn in de vorm van een zwembadhuis, carport of luxe tuinhuis. Neem dan contact met ons op of bekijk onze reeds gerealiseerde projecten.