Mag ik een eikenhouten bijgebouw bouwen zonder vergunning?

U heeft een geweldig plan voor een bijgebouw. Maar u wilt natuurlijk niet het risico lopen dat u uw investering naderhand weer moet afbreken op verzoek van de gemeente. Daarom is het goed om u te informeren over wat u wel en niet mag bouwen. 

Om snel te weten of u een eikenhouten bijgebouw zoals een carport, veranda of poolhouse mag bouwen moet u zichzelf de volgende vragen stellen: 

1. Valt het onder de regels voor vergunningsvrij bouwen?
2. Waar mag ik vergunningsvrij bouwen?
3. Wat is mijn achtererfgebied (voor aanbouw en bijgebouw)?
4. Hoeveel m2 is vergunningsvrij?

Het is fijn om te weten dat de regels voor vergunningsvrij bouwen door heel Nederland hetzelfde zijn. Hoewel uw plan vergunningsvrij is wil dat nog niet zeggen dat het ook regelvrij is. Informeer daarom altijd goed voordat u verdere plannen maakt. 

Een verdere toelichting van de vier bovenstaande vragen vindt u hier op de website van www.watmagikbouwen.nl.

Wij helpen u graag bij het vormgeven van uw plannen en denken met u mee over het ontwerp. Hierbij adviseren we u ook over het vergunningstraject. Wilt u weten of uw plannen gerealiseerd kunnen worden? Neem dan contact met ons op.